Onderzoek
CONTACT
Automotive wiellagers
NEWS

Mar 12, 2020

Automotive wiellagers

Automobielwiellagers

geef uit
De belangrijkste functie van een hublager is de lading te steunen en nauwkeurige raad te geven voor de omwenteling van de hub. Het draagt zowel as als radiale ladingen en is een zeer belangrijke component. De traditionele automobielwiellagers zijn samengesteld uit twee reeksen verminderde rollagers of kogellagers. De installatie, het oli?en, het verzegelen en ontruimingsaanpassing van de lagers wordt uitgevoerd op de automobiele productielijn. Deze structuur maakt het moeilijk om in een autoproductie-installatie, met hoge kosten en slechte betrouwbaarheid te assembleren, en wanneer de auto op een reparatiepunt wordt gehandhaafd, de dragende schoon te maken, te oli?en en aan te passen behoeften. De hub dragende eenheid wordt ontwikkeld op basis van standaard hoekige contactkogellagers en verminderde rollagers. Het integreert twee reeksen lagers, heeft goede assemblageprestaties, kan ontruimingsaanpassing, lichtgewicht, compacte structuur, en ladingscapaciteit elimineren. De grote, verzegelde lagers kunnen met vet pre- wordengeïnstalleerd, weglatend de externe hubverbinding en onderhoud-vrij, is enz., wijd gebruikt in auto's, is er ook een tendens van geleidelijk aan het uitbreiden van de toepassing in vrachtwagens.
 
 
Chinese naam
Automobielwiellagers
Buitenlandse naam
hublager
Besteed aandacht
De juiste installatieverrichting kan het dragende leven uitbreiden
hoofdrol
Load-bearing en nauwkeurige begeleiding voor wielomwenteling

Installatie en gebruik

geef uit
In het verleden, hebben de lagers van de wielhub voor auto's enig-rij verminderde rol of kogellagers in paren gebruikt. Met de ontwikkeling van technologie, hebben de auto's wijd de eenheden van het autowiel gebruikt. De gebruikswaaier en de hoeveelheid hub dragende eenheden stijgen dag aan dag. Zich nu heeft het aan de derde generatie ontwikkeld: de eerste generatie bestaat uit de dubbele lagers van het rij hoekige contact. De tweede generatie heeft een flens voor het bevestigen van de invloed op het buitentoevoerkanaal. Het lager kan eenvoudig sleeved op de wielschacht zijn en met een noot worden bevestigd. Maakt autoonderhoud gemakkelijker. De dragende eenheid van de derde-generatiehub gebruikt een dragende eenheid en antiblokkeerabs van het remsysteem. De hubeenheid wordt ontworpen met een binnenflens en een buitenflens. De binnenflens wordt vastgebout aan de drijfas. De buitenflens installeert samen het volledige lager. De versleten of beschadigde hublagers of de hubeenheden kunnen uw voertuig ongeschikt en duur maken om op de weg te ontbreken, en kunnen uw veiligheid zelfs berokkenen.
In het gebruik en de installatie van hublagers, te nemen nota gelieve van het volgende:
1. om de maximumveiligheid en de betrouwbaarheid te verzekeren, adviseert men dat u altijd het wiel controleert die ongeacht de leeftijd van de voertuig-loon aandacht aan het vroegtijdige waarschuwingsignaal dragen van slijtage van het lager: met inbegrip van om het even welk wrijvingslawaai tijdens omwenteling of wiel die van de opschortingscombinatie Ongebruikelijke vertraging draaien. Voor achterwielaandrijvingvoertuigen, wordt het geadviseerd om de voorwiellagers te smeren wanneer het voertuig tot 38.000 kilometers reist. Wanneer het vervangen van het remsysteem, controleer de lagers en vervang de olieverbinding.
2. Als u lawaai van het hublager, eerst en vooral hoort, is het belangrijk om te vinden waar het lawaai voorkomt. Er zijn vele bewegende delen die lawaai kunnen produceren, of sommige roterende delen zijn in contact met niet-roteert delen. Als men bevestigt dat het lawaai in het lager is, kan het lager worden beschadigd en moet worden vervangen.
3. Omdat de arbeidsvoorwaarden om mislukking op beide kanten te dragen die door de voorhub worden veroorzaakt gelijkaardig zijn, zelfs als slechts één lager gebroken is, wordt het geadviseerd om hen in paren te vervangen.
4. De lagers van de wielhub zijn vrij gevoelig. In elk geval, moeten de correcte methodes en de geschikte hulpmiddelen worden gebruikt. Tijdens opslag, vervoer en installatie, moeten de dragende componenten niet worden beschadigd. Sommige lagers vereisen een grotere druk in te geven, zodat worden de speciale hulpmiddelen vereist. Ben zeker om naar de instructies van de autofabrikant te verwijzen.
5. Het lager zou in een schoon en proper milieu moeten worden geïnstalleerd. De fijne deeltjes die het lager ingaan zullen ook de levensduur van het lager verkorten. Het is belangrijk om een schoon milieu te handhaven wanneer het vervangen van lagers. Het wordt niet toegestaan om het lager met een hamer te raken. Ben zorgvuldig om het lager (of gelijkaardige ongepaste behandeling) ter plaatse niet te laten vallen. De voorwaarde van de schacht en de dragende zetel zou ook voor installatie moeten worden gecontroleerd. Zelfs kan de minder belangrijke slijtage slechte geschikt veroorzaken en vroege mislukking van het lager veroorzaken.
6. Voor hub probeert de dragende eenheid, niet om het hublager te demonteren of de zegelring van de hubeenheid aan te passen, anders kan de zegelring worden beschadigd en het water of het stof kan binnengaan. Zelfs zijn de toevoerkanalen van de verbinding en de binnenring beschadigd, veroorzakend permanente mislukking van het lager.
7. Er is een magnetische duwring binnen de verzegelende ring die met ABS apparatenlager wordt uitgerust. Dit soort duwring kan niet worden beïnvloed, beïnvloed of kwam met andere magnetische velden in botsing. Verwijder hen uit de doos voor installatie, en houd hen magnetische velden, zoals motoren of gebruikte weg machtshulpmiddelen. Wanneer het installeren van deze lagers, neem de ABS alarmspeld op het dashboard door de tests van wegvoorwaarden waar om de verrichting van de lagers te veranderen.
8. Voor hublagers die met ABS magnetische duwringen worden uitgerust, te bepalen welke kant de duwringen worden opgezet, kunt u een klein en licht voorwerp dichtbij de rand van het lager gebruiken, en de magnetische kracht die door het lager wordt geproduceerd zal het aantrekken. Tijdens installatie, richt de kant met de magnetische binnenkomend duwring die, de gevoelige componenten van ABS onder ogen zien. Nota: De ongepaste installatie kan het remsysteem veroorzaken om te ontbreken.
9, worden vele lagers verzegeld, te hoeven dit type van lager om geen vet door de het levenscyclus toe te voegen. Andere niet verzegelde lagers, zoals de lagers van de dubbel-rij verminderde rol, moeten tijdens installatie worden ingevet. Omdat de binnenholte van het lager in grootte verschillend is, is het moeilijk om te bepalen hoeveel vet wordt toegevoegd. Het belangrijkste ding moet ervoor zorgen dat er vet in het lager is. Als er teveel vet is, zal het bovenmatige vet uit lekken wanneer het lager roteert. Algemene ervaring: Tijdens installatie, zou de totale hoeveelheid vet van 50% van de dragende ontruiming moeten rekenschap geven.
10. Wanneer het installeren van de borgmoer, wegens de verschillende dragende types en de lagerhuisvesting, zeer varieert de torsie [1] .
 
 

Onderhoudsaandacht

geef uit
Tijdens het onderhoudsproces, vindt men vaak dat sommige auto's een groot drijflawaai, controleren de banden abnormale slijtage hebben, en er is geen duidelijk abnormaal lawaai wanneer het draaien van de wielen op de lift. Dit fenomeen wordt vaak veroorzaakt door abnormale schade aan het hublager. De zogenaamde abnormaliteit verwijst naar het dragen van schade die door installatie wordt veroorzaakt. Het voorwiellager van een auto is gewoonlijk een dubbel-rijkogellager. Als een hamer wordt gebruikt om het lager te installeren, of wanneer het lager in de dragende zetel door de binnenring van het lager te drukken wordt geïnstalleerd, zal het het dragende toevoerkanaal aan één kant veroorzaken. schade. Het lawaai wordt geproduceerd wanneer het voertuig drijft, en geen duidelijk lawaai wordt gehoord wanneer de wielen van de grond toe te schrijven aan de betere kant van het toevoerkanaal zijn. De juiste installatieverrichting is de sleutel om te snakken het dragende leven [2] .

Wat aan automobiele wiel dragende schade gebeurt

geef uit
   
Wanneer één van de vierwielige hublagers van het voertuig wordt beschadigd, zult u een ononderbroken gezoem in de auto horen terwijl de auto zich beweegt. Dit soort correcte ca n't vertelt waar het uit komt, en het vindt als het in het gehele compartiment is. Het is volledig van dit gezoem, en luider sneller de snelheid. Hier is hoe te oordelen:    
Methode 1: Open het venster om te zien of komt het geluid van buiten de auto;    
Methode 2: Na het verhogen van de voertuigsnelheid (wanneer plaatst er een groot gezoem) is, het toestel aan neutraal om het voertuig toe te staan aan kust en waar te nemen of het lawaai uit de motor komt. Als het gezoem niet tijdens neutraal verandert, is het waarschijnlijk dat de wiellagers gebrekkig zijn;    
Methode 3: Tijdelijk krijgt het einde, uit de auto en de controle of de temperatuur van de as normaal is. De methode is: raak afzonderlijk de vier wielen met uw handen, en ben ruwweg van mening of hun temperatuur als er een hiaat is verenigbaar is, zou het voorwiel hoger moeten zijn), als u vindt het verschil niet te groot is, kunt u blijven langzaam aan de kuil drijven;    
Methode 4: Gebruik een heftoestel om de auto (geef eerder de handrem vrij en schort het neutrale toestel op) op te heffen. Als er geen heftoestel is, kunt u een hefboom gebruiken om de wielen één voor één op te heffen. De menselijke macht kan de vier wielen snel roteren. Het geluid is volledig verschillend van andere assen. Met deze methode, is het gemakkelijk om te vertellen welke as het probleem is.    
  als u strenge schade aan het hublager ontmoet, als het barsten, kuilen of ablatie heeft, moet het worden vervangen. Alvorens een nieuw lager te installeren, pas eerst vet toe, en installeer het dan in de omgekeerde orde. Het vervangen lager moet van puin en trilling flexibel en vrij zijn [3] .
Top
populaire categorieën Alle